Vypínanie SelfDeMotivácie - Blog-články anjelskej pomoci - Anjelská pomoc

rady, odkazy a pomoc aj pre teba
Prejsť na obsah

Vypínanie SelfDeMotivácie

Anjelská pomoc
Publikoval v Práca na sebe ·
Vypínanie SelfDeMotivácie

A ja by som ju chcel mať.
A teraz ma nechcú.
A urobím to neskôr, keď budem mať čas.
A ja vlastne ani neviem ako na to.
A vie mi s tým niekto pomôcť, sama to nedokážem.
A aj tak to nestojí za to.
Ja to vlastne ani nepotrebujem.
Sú vám tieto vety povedomé? Hovoria si úspešní SelfDeMotivátori, ktorí sa točia ako škrečok v kruhu zlyhania. Slová a pocity vás môžu motivovať a demotivovať.
Obchádzate kruh, pretože zažívate a užívate si svoje pocity (či už dobré alebo zlé). A pocity rastú silnejšie, keď sa sústredíte na určité slová. Roztočte sa pokojne v tých pozitívnych - motivujú vás. Tieto negatívne pocity vás však držia v slučke demotivácie a myseľ sa z toho ťažko dostane.
Existuje však spôsob, ako to urobiť. Stačí si znovu uvedomiť, aký je tvoj cieľ. Sústredením sa na cieľ prestaneš myslieť na prekážky a zlyhania. Vystúpite z toho kruhu (prerušenie otáčania).
Takže keď si stanovíš cieľ, zapíš si ho hneď na papier alebo ideálne do diára s dátumom dokončenia. Stačí jedno slovo alebo celá veta. Je to len na tebe. Nezabudnite si predstaviť svoj cieľ a spojiť ho s nejakými pozitívnymi emóciami - lepšie si ho zapamätať a posilniť pre stavy myslenia.
Začnite chápať, ktoré cesty vedú k vášmu cieľu. Zamyslite sa na chvíľu nad svojimi možnostmi a obmedzeniami a potom si prečítajte slovo alebo vetu zo svojej práce. Uvedomte si, čo naozaj chcete dosiahnuť, kam plánujete ísť. Táto pripomienka vás ochráni pred demotiváciou.
Prestaneš smerovať k prekážkam, ktoré si myseľ vymyslela, ale k cieľu, ktorý chceš dosiahnuť. Opäť po čase, pokračujte v plánovaní, rozmýšľaní, hodnocení a prehodnocovaní. A potom sa znova pozri na svoj cieľ. Treba si stále pripomínať, aby ti myšlienky plynuli a aby si sa sústredili na cieľ.
Táto pripomienka sa týka krátkodobých cieľov, dlhodobých cieľov a samozrejme aj životných cieľov.
Niekoľko jednoduchých pravidiel, ako zostať pozitívne motivovaní vnútorne:
Sústreď sa na cieľ, zabudni na problémy.
Stanov si ciele. Musí byť vždy užitočné, hlavne pre vás.
Rozlíšte, či už bicyklujete (točíte sa v kruhu) alebo napredujete (rozvíjate myšlienku).
Máme deň aj noc. Práca a relax čas. Tak si oddýchnite od premýšľania.
Keď ťa chytia v stave "prokrastinácie", zopakuj si, aký je tvoj cieľ. Čo chcete dosiahnuť. Ak je vaša odpoveď „nič“, „nič nechcem“, „je mi to jedno“. Takže nejde o prokrastináciu, ale o pôsobiaci stav vyčerpania, či symptóm syndrómu vyhorenia, udalosť. prvý náznak depresie. Nájdite zmysel svojho cieľa. Toto vás vráti späť a získa vás motivovať.
Strať okamih, keď prestaneš. Pevne sa drž svojho cieľa. Všetky ťažké situácie raz prejde.
Pripojte k cieľu jeho význam a pár pozitívnych viet. Toto všetko si pamätaj, keď sa topíš v sebamotivácii. Uvedomte si, prečo to chcete.



(zdroj a webová stránka odporúčam:
https://www.alexandrtoth.cz/vypnuti-sebedemotivace/... )



Žiadne komentáre


Návrat na obsah