Ako môže pôsobiť zlo - Blog-články anjelskej pomoci - Anjelská pomoc

rady, odkazy a pomoc aj pre teba
Prejsť na obsah

Ako môže pôsobiť zlo

Anjelská pomoc
Publikoval v Poučné ·
14 znakov, ktoré prezrádzajú, že máme dočinenia s osobou so zlým a temným srdcom

Existencia zla vo svete nie je pre nikoho určite žiadnou novinkou. Keď už nie sme deťmi a postupne vstupujeme do dospelosti, začíname sa oboznamovať so zlom na každom kroku.

Vídame ho v našich obľúbených televíznych programoch, vo filmoch a takisto aj v rozprávkach. Vlastne už ako deti sa učíme rozpoznať statočného, obetavého hrdinu od temného a zlého podliaka.



A takto nejako si potom definujeme rozdiel medzi dobrom a zlom. Avšak existuje dobro a zlo v takejto podobe v skutočnom svete?

Jedno je isté – nikto nemôže poprieť, že v dnešnom svete sa naozaj deje veľa zla. Stačí si len zapnúť správy a okamžite nás zasypú príbehmi o kadejakých psychopatoch, vrahoch a kriminálnikoch od výmyslu sveta, ktorých zaujíma len ich vlastný prospech bez ohľadu na to, aký môže mať ich konanie dopad na druhých.

Existuje viacero teórií, ktoré sa pokúšajú vysvetliť, prečo určitá časť populácie vníma svet odlišne, ako aj to, prečo sa táto časť populácie na základe svojho odlišného vnímania sveta vydá na cestu zločinu.

Niektoré teórie tvrdia, že hlavnou príčinou je prostredie a spoločnosť, v ktorej kriminálnici vyrastali, ako aj spôsob, ktorým boli vychovávaní. Iné teórie zas tvrdia, že za kriminálnym správaním treba vidieť predovšetkým biologické činitele.

Pri analýze viacerých vážnych kriminálnych prípadov však vedci opakovane poukazujú na súvislosť medzi vylučovaním oxytocínu (hormón zodpovedný za reguláciu emócií) v ľudskom organizme a medzi prežitím pozitívnych zážitkov.


Ohľadom vylučovania oxytocínu sa experimentmi potvrdilo, že oxytocín sa pri prežití nejakého pozitívneho zážitku pravidelne vylučuje do organizmu u približne 95% ľudí.

No zvyšných 5 %, žiaľ, nezažíva tú istú reakciu, čo znamená, že v ich organizme nedochádza k vylučovaniu oxytocínu (a teda ani k pozitívnym emóciám, ako sú láska a dôvera) ani po prežití pozitívneho zážitku.

Nech už sú príčiny pre kriminálne správanie akékoľvek, je značne pravdepodobné, že často prichádzame do kontaktu s osobami, ktoré majú temné a zlé srdce.

Často to však ani nemáme ako spozorovať, pretože títo jednotlivci sa nám javia ako normálne a šťastné osoby. Avšak, keď vstúpia do nášho života, prinesú zo sebou toxickú, negatívnu energiu, ktorá spôsobí bolesť a utrpenie nielen nám, ale každému, kto príde s takouto temnou osobou do kontaktu.

Nenechajme sa preto pomýliť ich nevinnou tváričkou!

Na akých ľudí si dávať pozor
Tu je 14 prejavov správania ktoré nám prezrádzajú, že máme do činenia s človekom s temným a zlým srdcom:

1. Je dokonalým manipulátorom
Človek s temným srdcom má vždy svoje vlastné spôsoby správania, od ktorých za žiadnu cenu neupustí.

Na tom by ešte nemuselo byť nič zlé. Avšak týmto jeho správaním a konaním ide často takpovediac „cez mŕtvoly“ a v tých extrémnych prípadoch aj doslova.

Keď sa raz takýto temný človek úplne zameria na nejaký cieľ, pre jeho dosiahnutie je ochotný urobiť čokoľvek. Využije všetko – od malých podvodov a trikov až po hrubú manipuláciu.

Celý život osoby s temným a zlým srdcom je jednoducho postavený na manipulácii, podvodoch a zákernostiach.


2. Bude nás zavádzať
Človek so zlým srdcom sa nemusí vždy uchýliť k priamemu klamstvu, no určite sa bude pokúšať prekrútiť danú situáciu tak, aby nás zmiatol.

Výsledkom potom môže byť, že na základe nepravdivej informácie, ktorú nám táto temná osoba poskytla, si urobíme nesprávny záver.

A týmto spôsobom nás môže pomýliť až natoľko, že jej v skutočnosti pomôžeme pri dosahovaní jej nekalých úmyslov.

3. Nemožno mu vôbec dôverovať
Tento bod je hádam úplne jasný.

Ak sme si istí, že sa nás daná osoba zakaždým snaží len zmanipulovať a zavádzať a využiť nás tak na dosiahnutie svojich sebeckých, zákerných úmyslov, môžeme bez zaváhania vyhlásiť, že takáto osoba si nijako nezaslúži našu dôveru.

4. Človek s temným a zlým srdcom popiera skutočnosť
Človek s temným srdcom sa bude často pokúšať manipulovať svet okolo seba tak, aby vyhovoval jeho zvráteným hrám.

A ak náhodou skutočnosť nie je taká ako by si prial on, je schopný ju popierať tak presvedčivo, že aj ostatní sa nechajú oklamať a začnú veriť v jeho prekrútenú verziu skutočnosti.

5. Myslí si, že je ku všetkému jednoducho „oprávnený“
Ľudia so zlým a temným srdcom neuvažujú nad tým, či to, čo v živote chcú dosiahnuť, je dobré alebo zlé. A keby aj nad tým náhodu začali uvažovať, určite sa od nich nedočkáme toho, že by to boli ochotní dosiahnuť čestným spôsobom.


Prečo? Pretože niekto, kto má zlé a temné srdce si myslí, že je výnimočný a dôležitý natoľko, že si to jednoducho zaslúži. Takýto človek odmieta predstavu, že by mal pre niečo pohnúť prstom.

Nepáči sa mu predstava, že ak chce niečo dosiahnuť, nestačí, aby len bol tým, čím je, ale že pre to musí aj niečo vykonať.

6. Vynucuje si našu pozornosť
Ďalšou črtou osoby so zlým a temným srdcom je, že je nadmerne sebavedomá a sebaistá, až je to neúnosné. Takáto osoba preceňuje svoju vlastnú dôležitosť a myslí si, že je vo všetkom najlepšia.

To je dôvodom, prečo sa takýto človek dožaduje toho, aby bol stredobodom pozornosti, pretože sa domnieva, že práve on si takúto pozornosť zaslúži.

7. Klame, a riadne
Keby sme sa dokázali pri jednaní s temným a zlým človekom vždy pridŕžať len pravdy, rozsah jeho klamstiev a zvráteností by nakoniec vyplával na povrch v plnej nádhere – až by sa nám z toho zatočila hlava.

Temný a zlý človek však šikovne používa klamstvo na to, aby zamaskoval nepeknú pravdu o sebe samom. A ďalšou fázou je, že bude klamať ďalej, aby zamaskoval dokonca aj svoje pôvodné klamstvá.

Z jeho klamstiev nakoniec vznikne taká hustá a spletitá sieť, že sa mu už zrejme nikdy nepodarí rozpoznať, kde sa končia jeho klamstvá a kde sa začína pravda.

8. Vedie dvojitý život
Jednu z vecí, ktorú si človek s temným srdcom uvedomuje veľmi jasne je, že ak chce čo najjednoduchšie dosiahnuť naplnenie svojich zvrátených zámerov, bude musieť predstierať, že je niekým iným a správať sa všeobecne akceptovateľným spôsobom.


Takýto človek vie, kým by „mal byť“. V praxi to môže znamenať, že temný človek je v našej prítomnosti určitou osobou, no v prítomnosti nášho kolegu sa môže jeho osobnosť v momente zmeniť na nepoznanie.

Jednoducho, temný človek je schopný sa v momente zmeniť na kohokoľvek, len aby sa mu podarilo naplniť jeho zákerný úmysel.

9. Nedokáže sa ospravedlniť
Keď niekto pristupuje k životu so zlom a temnotou vo svojom srdci, zrejme ho vôbec nezaujíma, že svojím manipulovaním môže niekomu spôsobiť veľké problémy či dokonca niekomu ublížiť.

Takýto človek si o sebe myslí, že má vždy pravdu – prečo by sa potom vôbec mal niekomu ospravedlňovať?

A keby sme aj človeku so zlým srdcom predložili jasné dôkazy o jeho pochybení, bolo by to zbytočné. Takýto človek v sebe nikdy nenájde dostatok pokory na to, aby sa niekomu ospravedlnil.

10. Prekrúca fakty
Človek s temným srdcom chce za každú cenu ovládať druhých. Preto sa bude snažiť každého presvedčiť, že len jeho konanie je to správne.

Toto sa mu najčastejšie darí práve prekrúcaním faktov, čím ovplyvňuje druhých ľudí v tom, ako vnímajú realitu. A samozrejme, zlý človek prekrúti celú situáciu tak, aby mu to hralo do karát.

11. Neváži si náš čas
V starosti o seba samého, o svoje zámery a o to, čo by vo svojom živote chcel dosiahnuť, človek so zlým a temným srdcom sa ani len na jedinú sekundu nezamyslí nad tým, že nás možno oberá o čas a že aj my máme veci, ktorým sa chceme venovať.

Pre takéhoto človeka sme len prostriedkom, ktorý využíva na dosiahnutie svojich cieľov. Bude si nárokovať na náš čas a bude ho chcieť využiť tak, ako sa mu to práve hodí.

Tomu sa však musíme bez váhania vzoprieť.

12. Nepociťuje žiadnu vinu
Niekto, kto je čestný a vie, čo je to súcit, sa bude cítiť previnilo, keď zistí, že svojím konaním niekoho oklamal alebo niekomu ublížil.

Avšak zlý človek s temným srdcom je zameraný výhradne na seba a ani ho nenapadne brať ohľad na myšlienky, pocity či emócie niekoho iného.

13. Zatajuje informácie
Pri svojom úsilí manipulovať všetkých navôkol, skôr či neskôr nevyhnutne dôjde k situácii, keď bude osobe so zlým srdcom hroziť, že vyplávajú na povrch informácie, ktoré by celému svetu odhalili pravdu o jej nepeknom charaktere či poukázali na jej chyby.

Tejto pohrome sa však pochopiteľne bude chcieť za každú cenu vyhnúť. Človek s temným srdcom preto urobí čokoľvek, čo je v jeho silách, aby tieto nebezpečné informácie zlikvidoval.

14. Správa sa nezodpovedne
Človek so zlým a temným srdcom na svojej ceste životom za sebou vždy necháva hotovú spúšť. Vôbec ho nezaujíma, aké problémy mohol spôsobiť druhým, a samozrejme, bude odmietať prevziať za ne zodpovednosť.

Problémy, ktoré spôsobil, jednoducho hodí za hlavu a ďalej pokračuje vo svojej ničivej ceste za niečím, o čom je presvedčený, že si to bezvýhradne zaslúži.


prevzaté: silavedomia.sk



Žiadne komentáre


Návrat na obsah