Intuícia versus strach? - Blog-články anjelskej pomoci - Anjelská pomoc

rady, odkazy a pomoc aj pre teba
Prejsť na obsah

Intuícia versus strach?

Anjelská pomoc
Publikoval v Práca na sebe ·
Ako môžeme zistiť, kedy k nám hovorí intuícia a kedy strach?
Túto otázku nachádzam konštatne v úzadí svojej hlavy, keď sa snažím zvládať veľké prechody vo svojom živote a prijímať rozhodnutia.
Ako sa môžeme v dobe, v ktorej sa za hlavné kritériá na posudzovanie čohokoľvek a všetkého považujú racionalita a logika, dostať znovu do kontaktu s našimi intuitívnymi schopnosťami a pochopiť ich spôsobom, ktorý slúži nám a nášmu svetu?
Na tento zaujímavý článok Emily Priceovej o troch typoch intuície ste už možno narazili.
Hovorí nám o troch typoch intuície a o tom, ako zistiť, ktorý je náš najsilnejší typ. Toto je pomocný východzí bod pri uvažovaní o intuícii a o tom, ako zistiť jej prítomnosť.
Čo ak sa necítite byť so svojom intuíciou veľmi v súlade?
Ako identifikujete hlas svojej intuície? Čo intuícia je?
Podľa Merriam-Websterovho slovníka je jedna z definícií intuície „moc či schopnosť dosiahnutia priamej vedomosti alebo poznania bez evidentného racionálneho uvažovania a zasahovania.
Skvelé. Takže, ako ju spoznáme naozaj?
Uvádzam niekoľko kľúčových faktorov, ktoré potrebujeme brať do úvahy, keď sa učíme zistiť, či k nám hovorí naša intuícia.
S ich poznaním budeme lepšie schopní spojiť sa s vedomosťami našej duše, ktorá je spojená s vedomosťami vesmíru. Vďaka cvičeniu ju budeme ľahšie identifikovať.

Vaša duša hovorí múdrosťou, súcitom a afirmáciou

Podľa Dr. Judith Orloffovej sú hlas, slová či obrazy, privodené intuitívnym poznaním, „neutrálne“, bez prílišného emocionálneho náboja.
Vaša intuícia je aj vašou vnútornou múdrosťou, hovorí k vám vaša duša. Bude sa na vás obracať „súcitným“, potvrdzujúcim tónom.
Naopak, váš strach bude hovoriť „veľmi emotívne“. Poskytne vám „krutý, ponižujúci či klamlivý obsah“.
Iní experti, napríklad transformačná líderka Rosalie Puimanová, sa zmieňujú aj o tom, že je to kľúč k rozpoznaniu toho, či sa ozýva strach alebo intuícia.
Psychické rany, ktoré vyžadujú liečenie, verzus skutočná múdrosť
Rosalie Puimanová sa zmieňuje o tom, že strach je o „neliečených psychických ranách“, zatiaľ čo intuícia nie je a zameriava sa na prítomnosť.
Odporúča spraviť si zoznam všetkých vecí, ktorých sa bojíme.
Takto ich máme v našom vedomí a keď sa objaví vnútorný pocit, dokážeme lepšie rozoznať, či pramení z úzkostného strachu alebo zo skutočnej intuície.
Ako dlho trvá?
Podľa odborníkov ako Malcolm Gladwell sa intuícia zameriava na súčasnú chvíľu a ako príde, tak aj pominie.
Dáva to zmysel, pretože súčasná chvíľa je jediná, ktorá v tom čase existuje.
Rovnako tú realitu spoznajú aj naše múdre duše. Úzkostný strach sa však neustále trápi kvôli minulosti a budúcnosti.
Môžete sa opýtať svojej duše
Hovorí sa, že všetko, čo hľadáte, je vo vašom vnútri. Jeden zo spôsobov, ako sa hlbšie napojiť na náš zdroj intuitívneho vedenia, je požiadať o odpoveď našu dušu.
Stránka intuitionjournal.com navrhuje pre určenie toho, či k nám hovorí naša intuícia alebo strach, cvičenie.
To si vyžaduje sedieť osamote na tichom mieste, spojiť sa so svojím srdcom tým, že naň položíme dlane a uvedením svojej mysle do uvoľneného stavu.
Keď potom našu pozornosť upriamime na konkrétnu situáciu a sledujeme objavujúce sa myšlienky, obrazy a pocity, opýtame sa našej duše: „Je toto strach alebo intuícia?“
Stránka intuitionjournal.com nás tiež nabáda opýtať sa: „Čo sa vlastne deje?“ a čo vlastne tie pocity znamenajú. Ja navrhujem, aby sme sa pýtali aj na všetky objavujúce sa obrazy či myšlienky.
Potom si tie informácie zaznamenáme. Toto cvičenie nám podľa stránky intuitionjournal.com môže naozaj pomôcť lepšie sa zladiť s naším intuitívnym zdrojom a rozpoznať informáciu, ktorú nám posiela.
Môže nám pomôcť stať sa vedomejšími seba samých, ako aj našich obáv, aby sme do nich mohli jemne prenikať. Môže nám tiež pomôcť zbaviť sa myšlienok a emócií, ktoré nás brzdia alebo spôsobujú, že sme sa ocitli v slepej uličke.
Záver
Sú isté kľúčové body, ktoré môžeme mať na pamäti, keď sa pokúšame zistiť, či k nám hovorí naša intuícia alebo náš strach.
Dúfajme, že cvičením načúvania našej intuícii dokážeme robiť lepšie rozhodnutia, ktoré nás budú posúvať na našich jedinečných cestách.
Majte na pamäti, že vaša intuícia je vaše múdre vedenie, ktoré chce pre vás to najlepšie!

Zdroj: thespiritscience.net, Spracovala: Silavedomia.sk



Žiadne komentáre


Návrat na obsah