Prečo sa vám neplní to, po čom túžite? (2) - Blog-články anjelskej pomoci - Anjelská pomoc

rady, odkazy a pomoc aj pre teba
Prejsť na obsah

Prečo sa vám neplní to, po čom túžite? (2)

Anjelská pomoc
Publikoval v Poučné ·
Ak sa nezmeníte, ak nenájdete svoj vlastný stred, ak nezačnete hľadať súvislosti a opravovať chybné rovnice, dobre ukryté hlboko vo vašom podvedomí, naozaj sa nič nezmení, smutné predpovede krištáľovej gule sa do bodky naplnia.
Nezabudnite však, že všetci sme kúzelníci, v najhoršom prípade zjedzte útočiacu dámu zo šachovnice pred zrakom vydeseného súpera. Aj keď v skutočnosti nik nie je naším súperom, to iba my ho za takého pokladáme. Naši nepriatelia sú veľakrát naši najlepší priatelia z Domova, no pri narodení nám bol tento údaj vymazaný, aby bolo ich školenie účinné. Všetci sme mágovia, každý z nás môže chytiť vlastný život za ruku a celý ho zmeniť na svoj obraz. Čarujte, potykajte si so svojím vnútrom,
pýtajte sa ho, po čom túži, začnite byť k sebe úprimní, dospejte k pevným rozhodnutiam, ktoré budú smerovať k vášmu šťastiu. Začnite byť samými SEBOU!

Ak budete konať s láskou, všetky rozhodnutia budú tými najlepšími aj pre vaše okolie. To bude isto zo začiatku po vašom prebudení zúriť, trhať sa a bojovať - samozrejme, veď prichádza o vašu energiu, ale ak sa postaví na vlastné nohy, po čase vám poďakuje, že sa skutočne dobré stalo aj jemu.
Keby ste prišli po roku za tou istou vešticou, ktorá vám prorokovala, že "nemáte šancu dosiahnuť v tomto živote súlad s vlastným otcom, s ktorým ste sa pohádali na život a na smrť", tak teraz vám tá istá osoba bude prekvapene tvrdiť opak. Áno, lebo ste prvýkrát v živote pokopkali karty vy a stali sa pánom vlastného bytia. Buď sa naučíte žiť smutný život, o ktorom rozhodli iní, lebo ste im to právo slabošsky udelili, alebo sa začnete tešiť z plodov, ktoré ste sami zasiali osobným prebudením. Čo myslíte, čo je lepšie?
Ináč, tento poznáte? Jánošík prišiel ešte ako mladý chalanisko za vešticou a tá mu vraví:
- Budete bohatý. Aj veľmi známy. Hmm, ale má to jeden háčik!
Keď sme už pri Jánošíkovi, viete, čo ma rozosmialo? Jedna americká verzia Jánošíka sa končí tým, že slovenský junák veselo tancuje s valaškou, keď tu zrazu sa pošmykne a náhodou sa napichne na hák.
Keď už nemohol byť happy end, tak aspoň takýto ako-tak stráviteľný koniec pre amerických divákov, o nejakom lámaní na kolese a poprave nemohlo byť ani reči. No každý sme nejaký. Aj ako ľudia, aj ako národ.
Ale jedno je isté - všetci sme bunky Boha. Našou prvoradou úlohou po narodení je, aby sme objavili sami seba. Potom bude všetok fatalizmus, ktorý sa nám snažia druhí vsugerovať, na nás krátky. Niekto za svoj život nevyrieši ani tretinu toho, čo si vložil pred narodením do batôžka, a iný je už v polovici bytia hotový so všetkým, a tak dostáva nové "úlohy". Dokonca mu môžu byť vymenení aj anjeli za "výkonnej ších", aby zvládol nové, "ťažšie" lekcie. Všetko závisí len a len od nás. Bez debaty sa však všetko začína v hlave, a to myšlienkou.
Všetci môžeme byť bohatí, zdraví a šťastní, ale množstvo ľudí to v skutočnosti nechce. Tak ich v tom nechajme. Nikoho nemôžeme do ničoho nútiť, človek musí často padnúť na úplné dno, pričom akákoľvek pomoc mu škodí, len ho spomaľuje. Rana musí vyhnisať, nehrajme sa na samaritánov. Záchranu musí chcieť v prvom rade "ubolený", ináč ho všetka pomoc minie. A vám iba záchranná akcia zoberie energiu. Radšej sa v takomto prípade pýtajte sami seba, prečo vlastne pomáhate. Z altruizmu? Musíte, lebo tak vás to učili? Očakávate poďakovanie? Chcete sa dokopať k láske, ktorú ste nedostali v detstve? Niečo vraciate, takže v preklade je vo vás pocit viny? Či to v lepšom prípade robíte z vďaky? Pomoc nie je obchod. Ak je "ubolený" pri zmysloch, nechajte ho dôjsť k osobnému rozhodnutiu, či naozaj chce, aby ste mu pomohli. Dovtedy môžete iba šepkať svojím životom a byť tichým príkladom. Všetko ostatné len predĺži trvanie lekcie.
Vráťme sa ale na samom konci kapitoly k jej hlavnému obsahu. Ak sa vám neplní to, po čom dokonale túžite, hľadajte prečo. Pozorujte, akí vlastne ste a ako rozmýšľate. Všímajte si svojich rodičov, spomeňte si, čo vám v detstve vravievali, odhaľujte fatky vášho rodokmeňa. Raz sa príčiny dopátrate a oblaky presvieti slnko. Nijako inak to nemôže dopadnúť. Verte svojej vnútornej múdrosti a začnete byť úspešní vo všetkom, do čoho sa pustíte.
-
Nech svet speje k láske, Hirax
Knižne vyšlo v druhom dieli Šlabikára šťastia: Sebaspoznanie, súvislosti, sebapremena



Žiadne komentáre


Návrat na obsah